Badmode blog

Verbod op strandkledij in de stad

Verbod op strandkledij in de stad

Mensen die in strandkledij zich begeven in de straten en op de dijk, het is een probleem dat enkel kuststeden, of steden met een populaire badplaats mee te maken krijgen, maar het is wel iets dat het straatbeeld bepaald.

Is een verbod op strandkledij echt nodig?

Een aantal grootsteden, zoals Barcelona, vonden van niet, maar vele andere steden, ook Belgische, hebben het verbod al ingevoerd.
Een sterk voorbeeld is de badplaats Salou, vooral bekend als populaire vakantie bestemming, waar lokale bewoners het beeld van zatte toeristen in badkledij willen weren uit het straatbeeld.

Iedereen weet dat het vervelend is om, telkens je de straten in wilt of even op de dijk moet lopen, je volledig om te kleden op het strand. Maar je kan op verschillende manieren jouw outfit aanpassen zodat je zowel op het strand als op de dijk welkom bent.

Badpak kleedjes

Het eenvoudigste is jouw badpak of bikini vervangen door een badpak kleedje.
Je kan er zonder probleem mee zwemmen, het droogt even snel als een badpak, maar het voldoet toch aan alle kledij voorschriften om een boete te vermijden.

Cover-ups

Neem een extra cover-up mee.
Dit zijn kledingstukken die je over jouw bikini of badpak aandoet, in de vorm van een kleedje of wikkel kleedje. Ze voldoen ook aan de kleding voorschriften.
Nadeel hierbij is wel dat ze nat zullen worden als jouw badpak of bikini nog niet droog is. Meestal worden ze wel losjes gedragen, zodat contact tussen de cover-up en het badpak beperkt blijft.